Власт нам је потребна - јавна дебата студената Факултета политичких наука

4:1
Категорија: Дебатни клуб „Горгије“ Гимназија Бања Лука
9. јун 2017. године

Када чините добро и вјерујете у позитиван ефекат онога што радите, он ће се десити. Прије или касније. Дебата је енергија, чиста и неуништива. Бањалуком се шири полако али сигурно и све више младих бива заражено овим витештвом ума. Неки од најмлађих витезова јесу и студенти Факултета политичких наука у Бањој Луци који су у четвртак, 8. јуна 2017. године одржали и своју прву јавну дебату.

Slika
Дебатни клуб "Горгије" Гимназије Бања Лука је посљедњих мјесеци сарађивао са многим иснтитуцијама и помогао својим савјетима, али и искуством и примјером, да се оснују нови дебатни клубови. Оно на шта само посебно поносни јесу дебатни клубови на Факултету политичких наука и Правном факултету Универзитета у Бањој Луци. Ове значајне високообразовне институције показале су вољу и спремност да подрже студенте заинтересоване за ову племениту дисциплину чији су Горгије најуспјешнији баштиници у Бањој Луци. 

Након средњошколаца у Теслићу, Горгије су пружиле подршку и студентима Факултета политичких науке који су дебатовали на тезу: Власт нам је поребна. Ова веома изазвона, али и прилично широка теза заинтересовала је ширу јавност, али и професоре и студенте ФПН-а. Шест младића показало је да знају како и о чему да говоре, на који начин да успоставе своју аргумелнтацијску линију и показало се да заједничка радионица одржана прије мјесец дана није никако била узалудна.
Горгије, оне мале, најмлађе, али и оне бивше, тзв. старе Горгије, а сада студенти ФПН-а, Ања Љубојевић и Стефан Личина, присуствовале су дебати и предано и пажљиво водиле забиљешке да би својим колегама студентима на крају дебате кроз коментаре и сугестије пружиле могућност да уче и стичу корисна искуства. Дебата је била добра, иако уз почетничку жестину и техничке недостатке, али елоквенције, жара, знања и добре припреме никако није недостајала. 
Ипак, оно што је нарочито занимљиво јесте похвала коју су добиле вриједне Горгије које су предано обављале посао судија и за то добиле похвале од декана ФПН, др Здравка Злокапе, и др Матеја Савића, доцента и оснивача овог новог дебатног клуба.

По ко зна који пут Горгије су предано и детаљно урадиле свој посао, представивши и себе и свој Клуб, али приј свега своју школу на достојан и достојанствен начин.

До неких нових заједничких пројеката, новим колегама желимо много успјеха на предстојећем испитном року!
По секцијама