Огласна плоча
Седмица умјетности
24.11.2016.
Опис

СЕДМИЦА УМЈЕТНОСТИ У БАЊАЛУЧКОЈ ГИМНАЗИЈИ

 

Сваки дан се сусрећемо са мањим или већим проблемима који нас често ометају да уживамо у ономе што имамо, а да тога нисмо ни свјесни. У ово суморно вријеме, када се већина брине само о својим потребама, нема љепшег осјећаја од оног када некоме измамимо осмијех на лице.

Овог мјесеца,  ученици бањалучке Гимназије су одлучили да на креативан и јединствен начин измаме осмијехе на лица вршњака који нису у могућности да плате матурску екскурзију. Наиме, они су самостално осмислили  програм хуманитарног карактера за шест умјетничких вечери под називом „Седмица за нас“  у циљу прикупљања новчаних средстава. Препуни енергије и креативних идеја, они су одлучни у  намјери да свим својим другарима обезбједе то јединствено и незаборавно путовање за сваког средњошколца.

Седмица умјетности почиње 28. новембра, а затвара се 3. децембра.

 

ПРВО ВЕЧЕ – Понедјељак, 28. новембар

 

Седмица почиње говором почасног госта, нашег познатог глумца и музичара, Николе Пејаковића. Послије говора ће се одржати представа са седам једночинки, коју су припремили ученици Гимназије које предводи Никола Бундало. Већина учесника представе су талентовани глумци неког од бањалучких позоришта.

 

ДРУГО ВЕЧЕ – Уторак, 29. новембар

 

Други дан се отвара уз музику, а након тога започиње јавна дебата под насловом ,,Укус формира тржиште: турбо-фолк вс рок''.  У дебати ће учествовати чланови дебатне секције Гимназије Горгије, који су постигли велики успјех и освојили прва мјеста на многим дебатним такмичењима.

 

ТРЕЋЕ ВЕЧЕ – Сриједа, 30. новембар

 

Сви љубитељи поезије моћи ће уживати у поезији из различитих земаља. Ученици ће рецитовати на више страних језика као што су шпански, јапански, енглески, латински и многи други. Сигурни смо да ће многи уживати у слушању свјетске поезије на изворним језицима. Поред тога, ученици који пишу поезију, ће представити и неколико својих ауторских пјесама. У току вечери биће изложене слике, цртежи и фотографије талентованих гимназијалаца.

 

ЧЕТВРТО ВЕЧЕ – Четвртак, 1. децембар


Поред изложбе фотографија, вечери поезије и још доста разноврсног садржаја, гимназијалци, који су чланови филмске секције,  су посебан труд уложили у снимање ауторског краткометражног филма „Моје име је Вријеме“. Важно је напоменути да су ученици самостално радили на сваком сегменату у процесу стварања филма од сценариа, снимања, монтаже па до музике. Као врхунац седмице издваја се премијерна пројекција овог филма, а гост те вечери ће бити познати бањалучки режисер Саша Хајдуковић.

 

 

 

ПЕТО ВЕЧЕ – Петак, 2. децембар      

 

Пети дан ће обиљежити плесне кореографије различитих врста као што су балет, хип хоп, брејк денс, латино плес и фолклор за које је био задужен ученик четвртог разреда, Алекса Мијатовић. Седмицу затварају организатори након чега слиједи музички програм ДЈ Алексе.

 

ШЕСТО ВЕЧЕ – Субота, 3. децембар

 

 Након званичног затварања „Седмице умјетности“ у суботу ће бити организована свирка на којој ће наступати неколико различитих извођача;  

групе: Гости изненађења, Наир, Qуинце и ДЈ-еви Алекса и Данило

Све вечери ће почети у 19:30х, осим свирке која почиње од  20:00х. Улазнице ће бити доступне  по симболичној цијени од 1 КМ, осим улазница за суботу вече, чија ће цијена  ће бити 3 КМ.

Позивамо све љубитеље умјетности и оне који зраче позитивном енергијом да буду дио „Седмице за нас“  и заједно са нама учине свијет бољим мјестом за некога!

 

Моника Милановић и Селма Ибрекић, III11

Новинарска секција Гимназије Бањалука

 

Обиљежавање 40 година матуре
12.5.2016.
Опис
Генерација ученика Гимназије Бања Лука 1972 - 1976. обиљежава 40 година матуре у суботу, 28. маја 2016. године.
Састанак матураната је заказан за 10:00 часова у Гимназији Бања Лука, а након тога заједничка кафа у 11:00 часова у Хотелу "Босна" и вечера у 20:00 часова у ресторану "Стара Ада".

Позивају се сви матуранти Гимназије Бања Лука из 1976. године на састанак и дружење!
Упис у школску 2015/2016. годину
25.8.2015.
Опис
Упис ученика другог, трећег и четвртог разреда у школску 2015/2016. годину одржаће се 27. и 28. августа 2015. године у периоду од 09:00 до 13:00 часова у холу Гимназије Бања Лука.
У складу са Одлуком Школског одбора Гимназије Бања Лука износ партиципације коју ученици уплаћују при упису је 50, 00 КМ.
Плаћања су ослобођени:
1. дјеца ратних војних инвалида до 4. категорије (приложити копију рјешења надлежног органа)
2. ученици из породица који остварују право на социјалну помоћ (приложити увјерење Центра за социјални рад)
3. ученици из породица са четворо и више дјеце
4. ученици без једног или оба родитеља
5. ученици из породица са двоје или троје дјеце у средњој школи (Гимназији или некој другој школи) плаћају партиципацију у следећим износима:
- за двоје дјеце - 25, 00 КМ по ученику
- за троје дјеце - 17, 00 КМ по ученику

ИНСТРУКЦИЈА ЗА УПЛАТУ НАЛАЗИ СЕ У ПРИЛОГУ ОВОГ ОГЛАСА.
Прикључени документи
Предсједници актива за 2014/2015
5.9.2014.
Опис
Прикључени документи
Распоред учионица за школску 2013-2014.
31.8.2013.
Опис
Прикључени документи
Одјељењске старешине за школску 2013-2014.
31.8.2013.
Опис
Прикључени документи
Календар рада за август 2013.
1.7.2013.
Опис
Прикључени документи
Конкурс за упис ученика у први разред
7.6.2013.
Опис
Конкурс за упис ученика у први разред средњих школа Републике Српске у школској 2013/2014. години.
Прикључени документи
Међународни фото-конкурс
26.4.2013.
Опис
Центар за стручно усавршавање Кикинда (ЦСУ) у сарадњи са швајцарском Агенцијом за развој и сарадњу у Србији (СДЦ), позивају Вас да учествујете Шестом међународном фото конкурсу "Слика мога града".
Прикључени документи
Интернационални Фестивал средњошколског драмског стваралаштва "Јувента фест"
31.3.2013.
Опис
Прикључени документи
Продухвати - књижевни конкурс
31.3.2013.
Опис
Прикључени документи
Плесна секција
15.3.2013.
Опис

Сваке сриједе у 20 часова, у холу наше школе, окупљају се чланови Плесне секције, коју предводи професор историје и латинског језика Данило Ковач. Ови часови помажу нам да веома брзо и успјешно усвајамо основе латиноамеричких и стандардних плесова. У оквиру секције, постоји и женска латино формација, на чијем се челу налази ученица трећег разреда Ивана Сантрач. 

Плесна секција тренутно броји око 15 сталних чланова, а сви који су заинтересовани могу нам се прикључити у горе поменутом термину. За савладавање плесних корака биће довољно само мало добре воље и труда.

Конкурс за ликовне и литерарне радове ученика основних и средњих школа
29.1.2013.
Опис

Јавна установа „Спомен-подручје Доња Градина“, заједно са Институтом Јасеновац из Њујорка и Републичким педагошким заводом Републике Српске, шести пут расписује Конкурс за најбоље литерарне и ликовне радове ученика основних и средњих школа на тему Страдања и сјећања на невине жртве у концентрационом логору Јасеновац. Детаљније>>

Списак одјељењских старјешина за школску 2012/2013. годину
6.9.2012.
Опис
Прикључени документи
Драгоцјено искуство које олакшава студирање у иностранству
3.6.2012.
Опис
Група неформално окупљених студената на дипломским студијама у Сједињеним Америчким Државама и Великој Британији својим искуством помаже будућим студентима који желе да студирају у овим земљама. У прилогу је њихово писмо за ученике наше школе.
Прикључени документи
Списак уџбеника за гимназије у школској 2012/2013. години
1.6.2012.
Опис
Прикључени документи
Рјешење вјежбе са састанка Редакције портала
28.4.2012.
Опис

Поштовани чланови Редакције, на овом мјесту можете наћи ријешену вјежбу са састанка Редакције интернет-портала одржаног 28.априла 2012. Такође, под опцијом Документи налази се PDF документ Postavljanje testne vijesti-Rjesenje у којем можете пронаћи исправан код садржаја текста у нашој вјежби. Слободно постављајте ваше радове, а ако имате питања или нисте из неког разлога копирали материјал за вјежбу на састанку, обратите нам се на овај имејл

До сљедећег састанка, срдачно вас поздравља Администрација

Пратите нас на twitter-у
3.2.2012.
Опис
Од данас нас можете пратити и на званичном twitter профилу @GimnazijaBL!
Друштво ''Гауедеамус'' најављује нове акције
23.1.2012.
Опис
Крајем прошле, 2011. године, проф. др Александра Лазаревића је на челу ''Гаудеамуса'', друштва за његовање традиције Гимназије, замијенила Татјана Вучић – Рогић. Друштво, иначе, окупља бивше ученике и професоре наше школе, а предсједница најављује серију активности са циљем окупљања и активирања хиљада бивиших гимназијалаца расутих по цијелом свијету, њихових професора и свих других који воле Гимназију. И о ''Гаудеамусу'' више можете сазнати на овом порталу.
Укупно: 19 | Приказано: 1-15