Фолклорна секција
sekcijaФолклорна секција је започела са радом 2006. године и први јавни наступ десио се 2007. године, на Академији поводом школске славе Свети Сава. Од тада, па све до данас, учествовали смо на већини светосавских прослава.

Секцију води професор Мирослав Вулић, који уједно ради као умјетнички руководилац у КУД-у „Чајавец“. На репертоару се налазе многе кореографије, као што су „Глуво гламочко коло”, „Игре из централне Србије“, „Игре из околине Лесковца“, „Шопске игре“, „Крајишке игре“ и „Игре из околине Грмеча“. Секција тренутно броји тридесет чланова, од тога 23 играча и 7 чланова оркестра. Овај број осцилира, из разлога што ученици када заврше четврти разред, престају бити чланови али их замјењују ђаци који се уписују у први разред.

Оно што је занимљиво за ову секцију је то да су њени чланови уједно и чланови културно-умјетничких друштава Бање Луке и окружења. На овај начин, сви они имају могућност да се међусобно упознају, пренесу једни другима своја искуства и тако допринесу развијању пријатељских односа међу културно-умјетничким друштвима као и очувању традиције свог народа. Имамо велику подршку од стране свих професора као и управе школе и жеља нам је да урадимо и неке наступе изван школе.