Book clubbers
sekcijaBook clubbers је читалачки кутак који окупља љубитеље књиге спремне да предано и неуморно излиставају странице модерних класика, бестселера, мемоара, путописа, кратких прича, биографија…

Или да подешавају оштрину свог ока и ума  читајући књиге онлине (само за оне који  посједују напредне  ИТ вјештине и не пате од мигрене). Такођер добродошли су сви они који воле да филозофирају,  воде дебату, анализирају, али да притом не угрожавају друге и поштују туђе мишљење, затим све оне који желе да побољшају вјештину комуникације, постану отворенији и  мање стидљиви (можда се ово односи само на старије чланове).

Оно што ми радимо јесте читање књига и разговарање о њима у опуштеној атмосфери (тврда школска столица и прозрачна учионица). Жеља нам је да се различити људи друже и да слободно изражавају своје мишљење. Ми се трудимо да се повезујемо са другим људима са којима дијелимо слична интересовања и  створимо систем умрежене колективне размијене у виду предлагања књига за читање. Једну од књига коју смо прочитали предложила нам је ученица четвртог разреда, тако да је наш циљ да ми њој и свима који воле да читају, а да то није само лектира за школу, предложимо нешто добро и занимљиво.

Након сваког састанка објављујемо на огласној табли и порталу мишљења, реакције, критике, оцјене и препоруке чланова секције о прочитаним дјелима , тако да се сви могу информисати о дешавањима у свијету читалачке публике. Ми смо засад аматери и извиђачи, али ћемо се потрудити да и друге људе укључимо у активно читање и да их подстакнемо да постану филтери, а не спужве (цитирам професора књижевности  Била из романа The Perks of Being a Wallflower).

Стални и понекад нестални чланови клуба су: Нина Радановић, Сара Василић, Андреа Јаничић, Сара Спасојевић, Дајана Дука, Николина Кепџија, Тања Стојаковић, Ирис Јанковић, Немања Трубајић, Никола Поповић, Никола Бабић, Синиша Вицановић, Марија Пејић и Милена Јујић (teacher).
Slika

Приједлог за читање

Book clubbers | 8.4.2013.
Досад смо прочитали сљедећа дјела: 1. Edgar Allan Poe: “The Tell-Tale Heart” 2. Stephen Chbosky: “The Perks of Being a Wallflower” 3. F. Scott Fitzgerald... више
Укупно: 1 | Приказано: 1-10
<<<1>>>