Музичка секција – Оркестар
sekcijaОво је секција за ученике Гимназије који показују таленат и/или интересовање за музику. У склопу секције је и оркестар Гимназије који је основан школске 2011./2012. године.
Оркестар се тренутно састоји од десет чланова: Андреа Миљковић, Тијана Девура, Славен Бајић – виолине; Нада Даниловић, Анђела Михаиловић – флауте; Нина Нинковић, Наташа Иваниш, Стефан Божић, Стефан Тешановић – гитаре; Никола Прерад – хармоника и Давид Врховац – клавир. Координатор секције и оркестра је бивши ученик Гимназије, .
Ученици који похађају ову секцију имају право да бирају композиције које ће бити обрађиване и тако сами учествују у координисању секције и оркестра, што омогућава младим музичарима да се баве управо оном музиком коју воле.
Slika

Аудиција за оркестар

Музичка секција – Оркестар | 3.2.2013.
Школски оркестар одржава аудицију за нове чланове у суботу, 9.2. у 10:30 (или мало касније за оне који спавају). Придружите нам се. више
Slika

Гимназија прославила Светог Саву

Музичка секција – Оркестар | 28.1.2012.
Оркестар извео Бокеринијев „Менует“ у знак добродошлице гостима из Италије више
Slika

PechaKucha уз оркестар Гимназије

Музичка секција – Оркестар | 23.12.2011.
Десет гимназијалаца је, поред школских обавеза и чињенице да су са радом почели прије свега неколико мјесеци, успјело да своју музику доведе на завидан ниво и публици се представи разноврсним репертоаром и несвакидашњом комбинацијом звука и стилова... више
Slika

116. рођендан Гимназије прослављен уз оркестар

Музичка секција – Оркестар | 4.8.2011.
Четвртог октобра 2011. године бањалучка Гимназија је прославила 116 година постојања. више
Укупно: 4 | Приказано: 1-10
<<<1>>>