Пројекат природних наука ученика ИБ програма!

И ове године се у нашој Гимназији, у склопу International Baccalaureate Diploma програма по први пут витуелно одржао удружени пројекат предмета природних наука (хемија, физика и биологија) која је 4. група предмета у ИБ програму.

Наиме, то је интердисциплинарна активност, која подстиче ученике природних наука (natural sciences) да цијене еколошке, друштвене и етичке импликације науке. Ове године се пројекат групе 4 предмета по први пут одржао на даљину као посљедица појаве COVID-19 пандемије.

Овогодишња тема Г4 пројекта била је Environment (животна средина), гдје су ученици имали прилику да на несвакидашњи начин приступе проблему загађења природе. Такође важно је напоменути да смо имали гошћу на уводном састанку за Г4 Пројекат у петак, 29.5.2020. године, др Мају Манојловић, доцента са ПМФ Бања Лука (одсјек за екологију и животну средину) и овим путем се захваљујемо и Факултету и професорици на учешћу.

Саме презентације ученичких идеја које би иначе презентовали у холу школе за све ученике, овог пута смо урадили путем видео конференције на Google Meet апликацији (која је дио G suite платформе коју је Google великодушно дао бесплатно на кориштење нашој школи) гдје су све групе презентовале своје идеје, а гости су били професори ИБ програма. Такошђе ћемо поставити презентације на сајт како би и остали из наше Школе и наше заједнице могли да виде шта смо све истакли као проблеме животне средине, како на глобалном, тако и на локалном нивоу.

Ученици Милица Милашиновић, Анја Дробњак, Никола Павлица и Елвиса Бехрић су радили на теми “Загађење океана”.

На овом линку можете погледати њихову презентацију. httpss://prezi.com/view/TixEn9ela8lMuX9QndCW/

Хвала на пажњи,

Ученици ИБ 1 одјељења

Повезани чланци