ОДРЖАНА МЕЂУНАРОДНА ОЛИМПИЈАДА ИЗ ФИЗИКЕ 2020. ГОДИНЕ

Међународна олимпијада из физике 2020 (IdPhO) ове године је проведена у организацији Русије, у периоду од 7. 12. до 15. 12. 2020. Због тренутне ситуације у свијету са коронавирусом, Олимпијада је одржана онлајн, путем Зум апликације. Част, али и велики изазов, да буде домаћин такмичарима из БиХ, припала је нашој школи. Босну и Херцеговину су представљала три такмичара, Јован Потребић из Источног Сарајева и два наша ученика, Марко Вучић (III6) и Сергеј Крчмар (IV6). Задатке су са енглеског језика превели наши професори физике, а Организациони комитет је послао свог представника из Русије да контролише организацију и провођење такмичења. Такмичари су два дана радили задатке, у трајању од по пет сати, и то у уторак теоријски дио, а у четвртак експериментални дио.

Још једном смо показали да смо у стању ухватити се укоштац са највећим изазовима и савршено завршити сваки задатак који нам је додијељен. За организацију такмичења наша школа је добила све похвале, а наши ученици Сергеј и Марко су донијели још двије бронзане медаље БиХ.

На крају само можемо поручити нашим сјајним момцима да смо веома поносни на њих и да им желимо још много оваквих успјеха!

Еугенија Михал, професор физике

Повезани чланци