Презентација пројекта:  „Подршка развоју привреде кроз унапређење квалитета наставног процеса у рачунарско-информатичком смјеру у ЈУ Гимназија Бања Лука“

Наши ученици годинама учествују у различитим ваннаставним активностима, иницирали су и учествовали у бројним хуманитарним акцијама, волонтерски се ангажовали у раду са различитим рањивим групама становништва, несебично дијелећи своје вријеме, знање, вјештине како би помогли онима којима је помоћ потребна. Својим волонтирањем, даривањем крви, освојеним златним, сребрним и бронзаним медаљама на свим нивоима такмичења (од регионалних до интернационалних)  представљају своју школу, град и Републику на завидном нивоу.

Садашња зграда Гимназије у Змај Јовиној улици изграђена је као поклон града Сарајева Бањој Луци. Објекат од црвене цигле и армираног бетона – са тридесетак учионица и кабинета, читаоницом, библиотеком, фискултурном двораном и осталим неопходним просторијама – свечано је усељен 15. јануара 1972. године. Дотрајалост  инсталација, сигурност наших ученика и потреба за праћење дигитализације и данашњих токова информационих технологија нагнала нас је да потражимо помоћ свих људи добре воље како би садашњим и будућим гимназијалцима омогућила квалитетнији наставни процес, рачунарску опрему и реконструкцију комплетне инфраструктуре инсталација у кабинетима информатике, мултимедијалних учионица и ИБ.

На промотивном догађају организованом у ЈУ ГИМНАЗИЈА Бања Лука, 26.5.2022. године, презентовани су први резултати и проведене активности у оквиру иницијативе „Пријатељи Гимназије“.  На презентацији су били присутни представници Министарства просвете и културе и града Бања Лука, Градској развојна агенција Бања Лука, Унији удружења послодаваца РС, Бит Aлијанса, Ланако, Телегруп, Симфони, НЛБ банка, Уникредит банка,…

Представници школе су изразили посебну захвалност партнерима на досадашњем ангажману и то: Градској развојној агенцији Бања Лука, Унији удружења послодаваца РС, Бит Aлијанси, те компанијама Телегруп д.о.о и Ланако д.о.о који су обезбиједили средства и ресурсе за реализацију прве групе активности.

У оваквим околностима и са недовољно ресурса да пратимо промјене у образовању и дигитализацији, можемо бити поносни на постигнућа наших ученика. Молимо вас да се укључе у иницијативу и тако помогнете садашњим и будућим гимназијалцима да имају адекватне услове за рад, буду сигурни и без оптерећења да могу исказивати и даље своју креативност и давати свој допринос бољем и квалитетнијем друштву.

Повезани чланци