Ана Карењина у Гимназији

Дана 14. фебруара 2024. године у холу школе са почетком у 19.30 наша драмско-поетска секција МиС извела је представу Ана Карењина по роману Лава Николајевича Толстоја (и лектири за други разред гимназија). Представа је осмишљена као колаж од десет најважнијих сцена овог романа кроз које се могу пратити преображаји ликова овог важног енциклопедијског романа. Чланови секције су вредно радили од септембра осмишљавајући монологе, вежбајући говор и плес за што аутентичније извођење омиљених ликова. Тако су ликове Ане, Вронског, Карењина, Љевина, Кити, Варењке, Доли и Стиве одиграли: Милица и Нађа, Данило, Ариан, Сергеј, Софија и две дивне Дуње, Александра и Душан, а посебну чар дали плесачи из плесног студија Гема (Дуња и Филип) и један Марко уз пратећу нарацију Уроша.

Аплауз је потврдио оно што се осетило док је публика пратила представу: одушевљење и утисак да смо се сви, бар на тренутак, нашли у богатом Петрограду или Москви.

Хвала свима који су дошли и узвратили комплиментима на труду, подршци из школе, професорицама Милијани и Сандријели и техничкој подршци Јовану и Јелени! Хвала и одељењу II8 на пратећим панелима са мотивима из романа!

Видимо се опет кад Ана дође!

Повезани чланци