Аудиција за пријем нових дебатаната

У четвртак, 26. септембра 2019. године одржан је састанак свих заинтересованих ученика 1. разреда за учлањење у Дебатни клуб „Горгије“ Гимназије Бања Лука. На састанку се појавилo око 35 ученика 1. разреда и још 3 ученика старијих генерација, што је свакако највећи интерес до сада.

На састанку је извршен упис чланова, позвани су да присуствују дебати за Ноћ истраживача и договорена је тема за аудицију. Тема овогодишњег јавног говора у трајању од 3 до 5 минута гласила је: Оцјене у школама треба укинути. Дебатанти су могли заузети афирмацијски или негацијски став, у зависности од избора. Аудиција је одржана 3. октобра 2019. године у просторијама школске Читаонице, а присуствовало јој је 28 нових и 12 старих дебатаната који су били у функцији судија и коментатора, као и тренер Клуба.

Атмосферу са аудиције тешко је пренијети, аргументе за и против оцјена такође, али оно што се у једној реченици може рећи јесте: Дебатни клуб је институција паметних, критички освијештених, елоквентних младих људи који имају воље и немају страха од промјене, како себе тако и друштва око себе!

Драге Горгијице, добро нам дошле!

Повезани чланци