Београдски сајам књига – традиционално студисјко путовање запосленика Гимназије Бања Лука

Београдски Сајам књига под мотом „Повратак написаних“ био је сјајна прилика да се и наши професори, сарадници и стручни тим школе врате свом традиционалном студијском путовању и стручном усавршавању.

У периоду од 28. до 30. октобра 2022. године 35 запосленика наше школе боравило је у Београду гдје су посјетили Сајам књига и поново уживали у богатству и раскоши писане ријечи и издавачких подухвата највећих евроспких издавача. Као и сваке године, одлазак у Београд максимално је искориштен и за друге облике културе и умјетности, па је петак увече обиљежила одлична представа Народног позоришта „Мали брачни злочини“ са сјајном Нелом Михаиловић и крцатим простором једне од најљепших зграда Београда. Други дан боравка обиљежила је једна изузетно занимљива туристичка тура под називом „Подземни Београд“, коју је сјајно осмислио и још боље реализовао господин Зоран Николић, новинар, писац и туристички водич. Шетајући преко и испод Калемегдана, провлачећи се узаним ходницима и упијајући мирис огромних дворана исклесаних у „живој стијени“, сви присутни су мислили о неумољивој пролазности људских живота, али и немјерљивој трајности великих људских дјела. Након више од два сата подземља шетња је завршена у једном од лагума, винском лагуму, уз дивне анегдоте о београдској боемији, надалеко и нашироко познатој. Свима онима који су видјели и обишли многе земље и градове, пловили многим ријекама и завирили у разне бункере савјетујемо да обиђу и ове подземне путеве најстаријег урбаног насеља Европе.

Блиставо суботње сунце, живот који никада не стаје и не престаје, али и шаролика понуда забаве учинила је неотпорним и најтврђе орахе! Дружење, пјесма, радост поново враћеног живота у људе и међу људе подсјетили су нас шта су то истинске вриједности живота: топла људска ријеч, пријатељство и љубав!

Недјељно пријеподне у сунчаним баштама Београда на води испратило је бањалучке гимназијалце, оне велике, задржавши од свакога од њих по нешто….како би му се опет нагодину вратили!

Догодине у Београду!

Повезани чланци

No Related Post