Гостовање Стеве Грабовца у Гимназији

Дана 22. 3. 2024. имали смо част да у читаоници Гимназије угостимо књижевника Стеву Грабовца чији је други роман Послије забаве добио НИН-ову награду. Осим што је први писац из Републике Српске који је добио НИН-ову награду, Стево Грабовац је такође послије више од тридесет година први награђени писац који пише на ијекавици. Овим догађајем је поново покренут Књижевни подневак, а такође је Гимназија након више од двадесет година имала прилику да угости добитника НИН-ове награде.

У улози домаћина су били професорица Сандријела Касагић и библиотекар Федор Марјановић, а по завршетку промоције директорица Вита Малешевић је Стеви Грабовцу поклонила монографију Сто година бањалучке Гимназије.

Промоцији су присуствовали како професори тако и ученици, који су са великом пажњом слушали пишчеве ријечи. Током промоције неки од ученика су му поставили питања како је одлучио да објави књигу и да ли своје романе види међу школском лектиром. Добра атмосфера са промоције се видјела по великом аплаузу и осмијесима свих који су били присутни.

Повезани чланци