ДОНАЦИЈА ЕЛЕКТРОТЕХНИЧКОГ ФАКУЛТЕТА

Већ неколико година чланови ММС 4 all, Гимназије Бања Лука, постижу запажене резултате на такмичењима за израду рачунарских апликација: ИНОСТ Младих, међународна такмичења (Архимедес Москва, Тесла фест Нови Сад, …), Научно технолошка иновација Министарства Републике Србије и Републике Српске. Њихов труд, рад и остварне резултате је препознао и Електротехнички факултет Бања Лука. ЕТФ БЛ је увијек био отворен у подршци младима и усвању нових знања те очувању своје лидерске позиције у ИКТ-у.

Дана 29.1.2021. године је кроз нови Пројекат Електротехничког факултет Бања Лука договорен наставак и проширење сарадње са програмерима Гимназије Бања Лука. Тема пројекта је “Ардуино”, а главне одлике сарадње су:

– Кориштењу туоријала за Ардуино аутора проф. др Младена Кнежевића од стране средњошколаца,

– Обезбјеђени предавачи – ментори, припремљена обука на ЕТФ-у БЛ

– Поклон од 5 Арудино сетова за чланове секције под менторством Марине Маринковић, проф.

Осим усвајања новог знања на поклоњеним сетовима, ово је прилика да се кроз израду апликација примјене добијени сетови и да се млади програмери припреме за студије на електротехничком факулету.

Захвалност, дарежљивост и доброч

инство врлине су које красе велике људе. Користимо и ову прилику да се захвалимо људима који су исказали своју дарежљивост и доброчинство, а кроз обуке и израде апликација тренутак даривања ће се претворити у процес заједничког напредовањ у образовању. Носиоци овог пројекта испред ЕТФ-а Бања Лука су:

• проф.др Бранко Блануша,

• проф.др Жељко Ивановић,

• Аутор туторијала за ардуино проф. др Младен Кнежевић

• Студент едукатор Александар Јелић

Хвала свима који су потребе ученика рачунарско-информатичког смјера ставили на прво мјесто. Дјеца су будућност ове земље и сигурни смо да ће вам исказати своју захвалност својим знањем и умијећем у будућности. Једног дана ће ови средњошколци, који су на основу својих досадашњих резултата били представаници при уручењу донације, помагати млађим од себе да напредују у образовању и наставе процес даривања.

Марина Маринковић

Повезани чланци