Излет на Бањ брдо

У петак, 25. 10. 2019. ученици IV4 одјељења наше школе су заједно са разредником, професором Неђом Мацановићем, организовали излет на Бањ брдо у сврху промовисања здравог стила живота и неопходне физичке активности младих.

Идеја за овај излет настала је сасвим спонтано на једном од многобројних дружења која организује професор (разредник) Неђо Мацановић. У сврху промовисања здравог живота и обавезне физичке активности младих, одлучили смо да заједнички организујемо излет на Бањ брдо, али и да бисмо доказали својим вршњацима да је могуће окупити читав разред на једном мјесту.

Сви смо се укључили у организацију излета. Подијелили смо обавезе између себе како нашег разредника не бисмо оптеретили организацијом. Као шлаг на торту био је 18. рођендан нашег друга Александра Ћирића, врхунског атлетичара, побједника многих републичких и регионалних такмичења. Забава на отвореном била је још један разлог да се сви окупимо и одложимо обавезе.

Александар, не знајући шта га чека, одлучио је да другаре из разреда почасти на Трешњику. Другари, знајући какав је Александар пријатељ, добар и поштен, одлучили су да скупе новац и осим поклона за Александра, купе и реквизите за журку, те балоне којима су украсили кућице на ливади. Када је Александар стигао и видио шта су вриједне руке његових другара направиле како би створиле прави рођендански угођај, засузиле су му очи. Одушевио се и тиме смо испунили и други дио мисије.

Други дио мисије испуњен је освајањем Бањ брда, када је и посљедњи другар стигао на Трешњик. Ово је награђено великим аплаузом. Жеља разредника била је да младима пробуди свијест о природи, њеном очувању и значају. Другари који су донијели роштиљ удружили су снаге са разредником и направили најсласнији ручак на свијету. Најсласнији, јер је одржан у кругу младих људи који сатима нису скидали осмијех са лица, људи који су заборавили на све своје проблеме и били ту да саслушају једни друге и покажу снагу духа заједништва, IV4, а 25. 10. 2019. године остаће заувијек запамћен и закључан у ладицама срца сваког од нас.

Разредник, препљављен емоцијама, изјавио је да је пресрећан што има прилику да буде дио једне такве заједнице. Да је провод био одличан, свједоче и фотографије ухваћене оштрим оком фотографа. Дружење је трајало до вечерњих часова, када је био прави тренутак за рођенданску торту.

Мрак је пао, а IV4 је заједничким снагама очистио простор који је користио, а циљ је развијање здравих и исправних еколошких навика будућих академских грађана. Разишли смо се са никад сјетнијим поздравима знајући да су ово можда посљедњи дани када се дружимо као чувена „четворка”. Једни другима смо обећали да нећемо престати да се дружимо и виђамо, јер мало је данас правих пријатељстава и колективног духа, у ери када се човјек осамљује и заборавља на своју улогу припадника једног друштва.

Милан Бокан IV4

Повезани чланци