Матурски испит ове невјероватне 2020. године

Како се свијет промијенио због вируса, тако смо се и ми морали том новом свијету прилагођавати. Из учионица и из живе ријечи, прешли смо у неки нови, што би Хаксли рекао, врли дигитални свијет у коме смо се сналазили како смо најбоље умијели и знали.

Највеће искушење је било извођење матурског испита ове 2020. године у нашој великој школи са великим бројем ђака. Четврти разред је завршило 284 ученика, од којих је било 66 одлично и ослобођено полагања матурског испита, али је њих 8 полагало због студирања у иностранству. Дакле, укупно је 218 требало да пише писмени дио из Српског језика и књижевности, а затим да, током три дана, положи испите из изборних предмета.

Што се тиче писменог дијела матурског испита, одлучили смо се да то урадимо преко постојеће платформе коју је већ одредило Министарство просвјете и културе РС као дио ЕДУИС-а.

Имали смо дупли посао: пробу 28. маја и полагање 5. јуна. Сатима је трајао процес уз сталну бригу за ђаке, интернет, струју и сл. Ипак је све прошло како треба, а онда смо, током ове седмице од понедјељка до сриједе, истим начином обавили и полагање изборних предмета.

Невјероватна је храброст и ђака и професора који нису имали прилике ни обуке да обаве овако важан испит, али имали смо помоћ, прије свега велику ЛАНАКО подршку, нарочито у Далибору Крстићу, којима је ово, такође, био изазов, затим координатора у школи, Данијели Штрбац Улетиловић, као и цијелом тиму професора и сарадника и ђацима који су поштовали инструкције!

Уз свесрдну захвалност и срећу што је посао обављен, надамо се поново раду у учионици и новим ђацима!

ЈУ Гимназија Бања Лука

Gutentor Simple Text

Повезани чланци