Међународни дан волонтера

У четвртак, 5. децембра 2019. године, група гимназијалаца, међу којима су чланови школског Савјета ученика и волонтерске секције, заједно са социјалном радницом, Јеленом Лакић, присуствовала је обиљежавању Међународног дана волонтера, у Дјечијем позоришту Републике Српске.

У склопу организације, приређен је шаролик културно-умјетнички програм, сачињен од хорске изведбе химне Републике Српске, ученика бањалучке Гимназије, под диригентском палицом професора Бранислава Ђаковића, затим различите музичке нумере на флаути и хармоници, као и наступ културно-умјетничког друштва ,,14. фебруар“.

Овом приликом, Министарство породице, омладине и спорта, у сарадњи с Волонтерским сервисом Републике Српске, наградило је најбољег организатора волонтирања, четири најбоља волонтера у 2019. години, те додијелило Републичке награде за волонтирање и допринос заједници ове године.

Овај догађај оставио је лијеп утисак на, као и увијек активне гимназијалце и сада остаје нада да ће и будуће генерације присуствовати оваквим манифестацијама, те да ће им управо оне бити један од мотива за свакодневни напредак и допринос друштву.

Јелена Лакета, IV8

Повезани чланци