НОВОГОДИШЊИ ДЕБАТНИ ФЕСТИВАЛ 2021.

НОВОГОДИШЊИ ДЕБАТНИ ФЕСТИВАЛ 2021. ГОДИНЕ

Као и посљедњих 6 година, не рачунајући претходну короном блокирану годину, и децембар 2021. године у Гимназији Бања Лука обиљежен је Новогодишњим дебатним фестивалом.

У периоду од 27. до 29. 12. 2021. године у Читаоници Гимназије организоване су дебате у двије категорије и на два језика, а у организацији Дебатног клуба „Горгије“ Гимназије Бања Лука. Осим чланова нашег Клуба, колеге дебатанти из КШЦа придружили су нам се у обје категорије турнира.

Учешће у КП категорији турнира на српском језику узела су 4 тима, 3 тима Горгија и 1 тим КШЦа. Побједник у овој категорији је био тим Горгије 4 у саставу Теофан Баџа, Анђела Лукендић и Вељко Блажић. Прво мјесто у појединачној категорији освојила је Изабела Сладојевић из Гимназије Бања Лука, док су друго и треће мјесте у појединачној категорији припали Елени Радуловић и Милици Савић из КШЦа.

У категорији СФ на енглеском језику учествовала су 4 тима, три тима Горгија и један тим КШЦа. Побједу у екипном дијеу однијел је екипа Горгије 1 у саставу Ален Милаковић, Милана Чубриловић и Ивана Галић. Прво мјесто у појединачној категорији припало је капитену Дебатног клуба „Горгије“ Алену Милаковићу, док је друго мјесто заузела његова тимска колегиница Ивана Галић, а треће мјесто припало је Александри Зрнић, капитену КШЦ клуба.

Нарочиту пажњу сва три дана Фестивала привукли су бивши ученици Гимназије који су се дебатом почели бавити у оквиру Горгија, а велики дио њих то чини и данас. На самом отварању Фестивала одржана је сада већ традиционална ревијална дебата 1:1 звана Судар титана, а ове године су је одржали Марко Ромић и Бојан Белензада. Многобројни дебатни ветерани чинили су судско вијеће све три вечери и својим конструктивним коментарим и сугестијама дали подстицај младим колегама и пружили подршку свом Клубу, али и својој школи.

Овогодишњи Фестивал имао је и своје спонзоре, Издавачко предузеће „Имприматур“ и Пицерију „Верди“, који су нашим побједницима обезбиједили лијепе и пригодне награде. Велико хвала спонзорима, а свим дебатантима честитке на сјајним дебатама и труду и залагању које улажу како би у нашој школи одржали пламен аргументоване расправе.

Повезани чланци