Поздрав 15. генерацији програма Међународне матуре

Поздрав 15. генерацији програма Међународне матуре у ЈУ Гимназија Бања Лука

Честитамо још једном свим ученицима програма Међународне матуре у нашој школи на одличним резултатима и успјешном завршетку средњошколског образовања. Ученици 15. генерације програма Међународне матуре (IB Diploma Programme) успјешно су положили испите, пролазност је 100% са просјечним бројем бодова 35 што је изнад свјестског просјека ИБ школа. Сви ученици су преузели своју међународно признату диплому у августу и успјешно уписали жељене факултете у Бањој Луци, Београду, Словенији, Аустрији, Италији, Холандији и Чешкој.

Посебно смо поносни на ученикa Тибора Пушкара који је освојио  43 бода од максималних 45 и то је досад највећи постигнут број бодова од оснивања ИБ програма у нашој школи. Поред Тибора имамо још три ученика који су освојили 40 и више бодова, а то су: Теодора Ковачевић (42) која је и ђак 15. генерације ИБ ученика, Бранко Лекић (41) и Ален Милаковић (40).

Сви су показали да учењем и трудом могу да се остваре постављени циљеви. Такође честитамо и професорима програма Међународне матуре на труду и тежњи да од својих ученика добију највише, да их инспиришу и науче како учити и припремити се за нове, предстојеће изазове.

Наредној 16. и 17. генерацији ИБ ученика желимо да наставе традицију одличних резултата и са новим и иновативним идејама допринесу развоју ИБ програма у нашој заједници.

Желимо свима срећан почетак нове школске и студијске године!

Управа школе

Повезани чланци