Пројекат „Cultural ambassadors – the one that makes a difference“

ГИМНАЗИЈА ПОСТАЛА СУПЕРШКОЛА НА МЕЂУНАРОДНОМ НИВОУ

Пројекат Гимназије Бања Лука под називом „Cultural ambassadors – the one that makes a difference“ прихваћен је као један од најбоље оцијењених пројеката од 127 апликација које су предате организацији RYCO (Regional Youth Cooperation Organisation) у склопу позива SuperSchools! Међу 30 прихваћених апликација наш пројекат налази се на трећем мјесту по бодовној скали Комисије, на шта смо јако поносни!

Партнер бањалучке Гимназије на овом пројекту базираном на размјени ученика и професора, а који ће се реализовати у току ове календарске године, је Средња школа из Решена у Албанији. Пројектне активности укључују промоцију наше школе, града, традиције и културе, али и развој дебатних вјештина и критичког мишљења код свих учесника. Узајамним посјетама у трајању од 7 дана ученици и професори обје школе стећи ће највеће богатство и најважније искуство, а то је упознавање другог и другачијег и стварање нових пријатељстава.

Прве активности пројекта обухватају тренинге за професоре и који су већ почели, док ће друга фаза бити избор учесника – ученика, о чему ће обавјештење бити на огласним полочама школе.

Пратите нас!

Све честитке професорицама Марици Ђервида и Бранки Љубојевић на сјајно написаном пројекту који ће, сигурни смо, једнако сјајно бити и реализован!

Пројекат Cultural ambassadors – the one that makes a difference

Повезани чланци