Горгије поново отвориле Ноћ истраживача

Чланови Дебатног клуба „Горгије“ Гимназије Бања Лука су шесту годину за редом својом дебатом отвориле још једну манифестацију Ноћ истраживача у Бањој Луци. Дебата се одржала у просторијама Руског центра, Нардона и универзитерска библиотека Републике Српске, у петак, 27. септембра 2019. године.

Као и сваке године у посљедњих 6, припреми и реализацији дебате приступили су најстарији и најискуснији чланови нашег Клуба. Ове године дебата је извођена у свјетском дебатном формату, а на позицији Владе биле су матурантице Софија Грубач, Јелена Поповић и Џеннета Хајдарпашић. На позицији Опозиције биле су ученице трећег разреда Маја Мацура, Катарина Јанковић и Лена Божић. Функцију мјеритеља времена и строгог коментатора, као и сваки пут до сада, обављала је Анастасија Ђорђа Босначић. Овогодишња теза је, као и сваке године, била у складу са темом цјелокупне манифестације и гласила је: Овај дом сматра да је умјетничко стваралаштво подједнако важно као и научно стваралаштво за опстанак људског рода.

Препун Руски центар у који су вриједни волонтери доносили столицу више, много нових, будућих дебатаната, али и оних старих, који нилада неће бити бивши, учинили су да ово буде још једно занимљиво промишљање о теми која није свакодневно присутна, али јесте од суштинске важности.

Захваљујемо се организатору на повјерењу, а суграђанима поручујемо да се не плаше дебате. На свакој се нешто научи и добро забави!

Повезани чланци