Свечано затварање “Седмице умјетности”

У петак, 8.11.2019. организовано је пето вече „Седмице умјетности“ – свечано затварање и вече плеса. Задовољна публика испунила је хол школе до посљедњег мјеста, те је ово вече било једно од најпосјећенијих.

На самом почетку један од организатора, Милош Грубешић, прочитао је присутнима писмо организатора прве „Седмице умјетности“, Алексе Алексића, који је изразио своје одушевљење новим генерацијама које настављају традицију ове манифестације. Затим је услиједио говор Анастасије Ђорђе Босанчић која је испред организационог тима сумирала утиске овогодишње „Седмице умјетности“, те се захвалила свима који су помогли да се догађај организује на завидном нивоу. Она је поменула спонзоре, друштвено одговорне компаније, које су и ове године препознале важност ове манифестације, а то су: M:tel, Binis Beton, Sberbank, Colorit, mojMarket, те генерални спонзор Град Бања Лука и Кабинет градоначелника. Изразила је захвалност и Управи школе, свим професорима, особљу и техничкој подршци. У овогодишњој „Седмици умјетности“ учествовало је преко стотину ученика, укључујући волонтере, координаторе и организаторе. Најемотивнији тренутак био је када су сви учесници заједно изашли на сцену и поклонили се публици.

Након свечаног затварања, публика је имала прилику да ужива у плесним тачкама које су припремиле координаторке Кристина Братић и Ивана Пепић. Дванаест плесник тачака различитих стилова одушевило је публику. Смјењивали су се модерни балет, хип-хоп, латиноамерички плесови, ритмичка гимнастика, брејк денс… Наши ученици, који су чланови бројних плесних клубова, потрудили су се да својим плесом атмосферу доведу до усијања, те да у најбољем свјетлу покажу свој таленат.

Повезани чланци