Улазак у годину змаја

Управо смо ушли у кинеску нову годину, годину у знаку енергичног змаја. Тако у нашој школи организујемо три догађаја и почетак новог бесплатног курса кинеског језика за ученике средњих школа и завршних разреда основних школа у Бањој Луци. 👇

Дана 5. фебруара професор Хуо је одржао презентацију уласку у годину змаја. Сазнали смо да у кинеском зодијаку постоји 12 знакова и које су карактеристике људи рођених у овим знаковима. Нарочито је било интересантно вјеровање о најпродуктивнијем дијелу дана за сваког од њих, па смо сазнали да људи рођени у знаку змаја најбоље уче између 7 и 9 ујутро, а они рођени у знаку тигра између 3 и 5 ујутро.

Два дана касније, 7. фебруара играли смо игру веићи и учили се стратешком размишљању. Велики број ученика је научио ову игру па су послије радионице отишли расположени да у стварном животу испробају своје новонаучене стратешке вјештине, на примјер, док су касније на настави одговарали лекције.

Изложбу Чај, љубав и свијет, 12. фебруара у холу Гимназије, поставио је професор Срђан Косић са ученицима Ликовне секције. На њој је у 24 плаката, дјелу професора Љубише Петровића, представљен кинески соларни календар. Он се састоји од 24 догађаја који показују промјене годишњих доба, по два за сваки мјесец. Овај календар је регистрован 30. новембра 2016. године у UNESCO-ву листу нематеријалног културног насљеђа.

За крај, или боље за почетак, искористи прилику и пријави се на бесплатан курс кинеског језика за почетнике у бањалучкој Гимназији.

Часови ће се одржавати радним данима, изузев петка, у времену између двије смене у Конфучионици.

Курс за почетнике почиње 19. фебруара и траје до краја маја.

Пријавити се можеш координатору за Конфучионицу, професору Ивану Јевђовићу на имејл-адресу: ivan.jevdjovic@skolers.org.

Повезани чланци